IZDVAJAMO

REČ UREDNIKA

Pretplata

Iz redakcije

Sabor trubača u Guči

Foto galerija


SRB INFO

 

ČESTITAMO


 

 

 

 

Predstavljamo vam specijalistu plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije Dr med Bojana Cirica, MD Aesthetic, Plastic and Reconstructive Surgery Laser Medicine and Surgery http://www.drciric.com

 

ESTETA SA STILOM DOKTOR BOJAN ĆIRIĆ

Svakodnevni tokovi života ukazuju na to da je za uspeh pored obrazovanja, rada i prirodnog talenta, mnogo važan i izgled. Skoro da i nema osobe koja nije pomislila na posetu plastičnom hirurgu ili se odvažila da zakuca na vrata neke od specijalizovanih ordinacija. Da li je plastična hirurgija postala pomodarstvo ili potreba da svi budemo što lepši? Na ovo i slična pitanja iz oblasti estetike, plastične i rekonstruktivne hirurgije na najvišem nivou, uz stručno znanje i višegodišnje iskustvo govori jedan od najboljih svetskih, a i naših hirurga, doktor Bojan Ćirić.

 

 

Doktore Ćiriću, vi ste specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, poznati ste i kao vrsni psiholog koji svakom pacijentu poklanja maksimalnu pažnju – kako izgleda i na čemu se bazira taj prvi pregled-kontakt i koliko je on važan?

 

- Prvi kontakt pacijenta sa doktorom je veoma važan. Bitno je da postoji medjusobno razumevanje izmedju doktora i pacijenta. Nije neophodan odnos simpatije, dovoljna je i empatija. Ukoliko postoji neko nerazumevanje, makar i jednostrano, ne treba raditi.

Uvek postoje različite polazne pozicije i različita očekivanja. Pacijent je ponekad možda i sličan drugom, ali ipak ostaje jedinstven i poseban.

 

 

Kako biste nam objasnili estetsku plastičnu i lasersku hirurgiju i medicinu – koje su operacije tela u pogledu korekcija obuhvaćene ovim hirurškim zahvatima?

 

- Estetska hirurgija jeste segment, sastavni deo i nadogradnja plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Plastična i rekonstruktivna hirurgija se bavi rekonstrukcijom različitih defekata na telu, tumorima kože, mladežima, melanomima, tumorima potkože (ateromima i lipomima), tumorima glave i vrata, urodjenim tj. kongenitalnim anomalijama itd. Estetska hirurgija se bavi korekcijom estetskih nedostataka i ulepšavanjem ljudskog tela.

Danas se koriste različite estetske operacije kao što su: lifting lica, zatezanje stomaka, operacija ušiju, operacija nosa, povećanje grudi silikonima, botoks, povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom, smanjenje tj. podizanje grudi, liposukcija, fileri, pilinzi itd. Uvodjenjem laser i ultrazvuč nih metoda sve je veoma napredovalo. Korišćenje različitih tipova lasera za kreiranje beskrvnog preciznog reza do njihove upotrebe u tretmanu neravnina, ožiljaka i bora na koži u smislu laser shaving-a i laser pealing-a, pa do korekcije krvnih mladeža i kapilarnih mreža na licu i telu predstavlja deo koji svrstavamo u laser medicinu i hirurgiju. Uvodjenjem laser i ultrazvučnih metoda cela oblast je napravila ogroman pomak. Ponosan sam na to da sam jedan od vizionara i pionira uvodjenja radiotalasne, ultrazvučne i laser hirurgije u Nemačkoj i Srbiji.

Ono što je veoma aktuelno u svetu, kada je o hirurškim intervencijama reč, jeste povećanje delova tela sopstvenim masnim ćelijama. Zanima nas šta vi mislite o takvoj vrsti operacija, kao i kakva su vaša iskustva sa istim?

- Transplantacija sopstvenog masnog tkiva sa neželjenih regija na željeno mesto – trenutno ne postoji ništa bolje! Posedujem i profesionalno i lično iskustvo.

 

 

Da li postoji starosna granica – kad je najbolje uraditi estetske korekcije lica i tela?

 

- Ne postoji jasno definisana gornja starosna granica već je neophodno preoperativno, na osnovu laboratorijskih, radioloških i kardioloških nalaza i zaključaka dokumentovano i potvrdjeno dobro zdravstveno stanje.

Preporučljivo je pravovremeno i postepeno krenuti sa podmladjivanjem.

 

 

Doktore Ćiriću, za naše sugradjane u dijaspori koji bi želeli da posete vašu kliniku sa željom da se podvrgnu nekoj od vaših usluga, koliki biste vremenski period preporučili da borave u Srbiji i kako je najlakše i najbrže stupiti u kontakt sa vama i vašom klinikom?

 

- Idealno vreme je ono gde se obostrano vremenski uklapamo. Vreme kada ću biti u Beogradu, a kada u Americi, Nemačkoj ili negde drugo bolje znaju koordinatori termina. Sve je stvar uklapanja termina i pravovremenog zakazivanja. Veb-sajt je vrlo informativan. E-mail komunikacija uz podršku viber servisa umnogome olakšava pripremu za pregled i konsultaciju. Svi pregledi i konsultacije se obavezno zakazuju.

 

 

Vrlo ste posvećeni svom poslu, uložili ste veći deo života u obrazovanje, učenje i praćenje svih savremenih trendova iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, 2003. godine objavili ste i knjigu.... Bavite se isključivo estetskim plastičnim i rekonstruktivnim operacijama u kombinacijama sa najnovijom high tech opremom kao što su laseri, radio-hirurgija i ultrazvuk.

 

Nakon praktikovanja dve godine opšte medicine u Minhenu i kliničke farmakologije LAB Neu Ulm u Nemačkoj, definitivno se odlučujem za hirurgiju, prvo sam želeo opštu hirurgiju i traumatologiju, ali je ipak plastična i rekonstruktivna prevagnula, što se pokazalo kao pravi izbor. Redakcija “Srpskog ogledala“ zahvaljuje doktoru Bojanu Ćiriću na vremenu i opširnim informacijama o njegovom radu i uslugama. Vise informacija na: Dr med Bojan Ciric, MD Aesthetic, Plastic and Reconstructive Surgery Laser Medicine and Surgery http://www.drciric.com

 

 

 

 

 

Redakcija || Reklame || Arhiva || Pretplata || Galerija || Linkovi || Kontakt

sva prava zadržana © Serbian Mirror

design by KompArt