IZDVAJAMO

REČ UREDNIKA

Pretplata

Iz redakcije

Sabor trubača u Guči

Foto galerija


SRB INFO

 

ČESTITAMO


 

 

 

 

Posle Evrope i Kanade stiže u Čikago

 

ZONA ZAMFIROVA 2

 

 

 

 

Jedan od najgledanijih srpskih filmova svih vremena “Zona Zamfirova“, nakon 15 godina dobila je nastavak. U Filmu “Vrati se, Zone“, likovi Stevana Sremca nastavljaju da žive u vremenu od 1905. do 1908. kada se Zone i Mane bore da očuvaju svoj brak uz prepreke na koje nailaze. Film je većim delom sniman na lokacijama u starom delu Vranja, u čuvenoj Baba Zlatinoj ulici i rodnoj kući Bore Stankovića, kao i na drugim lokacijama u Nišu, Pirotu, Valjevu, Surdulici, Senti, Beogradu... Ovog puta omiljenu ljubavnu priču dočarala je druga ekipa, lepu Zone igra Brankica Sebastijanović, Maneta Milan Vasić, a režiju potpisuje Jug Radivojević.

Ove prelepe čarolije ne bi bilo bez Miroslava – Miška Mitića, koji je, osim što je pruducent filma, zajedno sa suprugom Ivanom napisao i scenario po motivima knjige “Zona Zamfirova, šta je bilo posle“ Dušice Milanović Marike, koja je uspela da očuva duh Sremčevog originalnog dela. Mitić je poznat široj javnosti kao producent i scenarista šest filmova i više TV serija, medju kojima su prvi deo “Zone Zamfirove“ i “Pljačka Trećeg rajha“, ali i kao dobitnik više nagrada u Srbiji i van nje. Godine 2005. uručena mu je prestižna nagrada Boginja Evropa, kada je proglašen najboljim producentom u Evropi. Odbor Srpskog filmskog festivala Čikago i srpski list “Ogledalo“, donose vam premijeru ovog filma 1. juna u bioskopu Century Cinema na adresi: 2828 N. Clark St Chicago. Gost na premijeri biće producent filma Miroslav Mitić. Film “Vrati se, Zone“, govori o čaršijskim ogovaranjima, koja stavljaju na iskušenje Zonin i Manetov dotad savršen brak.

Kao u bajci, protagonisti se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobede da bi ostvarili svoje emocionalne i materijalne ciljeve. Oni se čas dopunjuju, čas sukobljavaju, dovodeći naše junake u niz dramatičnih situacija sa neizvesnim raspletom. Glumac Milan Vasić je kazao da mu se čini da je uloga Maneta pisana upravo za njega i da u filmu ima tragedije, drame, komedije, akcije i srećan kraj, a to je sve što je potrebno za pravi, veliki film.

 

 

NOVOSTI

Vratila se Zona Zamfirova Premijera filma Juga Radivojevića pobrala ovacije u prepunom Sava centru Pred našu bioskopsku publiku premijerno je stigla nova ljubavna priča, nastavak najpopularnijeg dela Stevana Sremca – “Zona Zamfirova – drugi deo“, u režiji Juga Radivojevića, koja je sinoć ispraćena ovacijama prepunog gledališta u Sava centru.

 

RTV RS (Tanjug)

Brankica Sebastijanović nije krila uzbudjenje pred premijeru. - Zona mi je najveća uloga do sada, jedan od najpoznatijih ženskih književnih likova i prilika koja se pruža samo jednom u životu – rekla je Brankica. Pre beogradske premijere film je prikazan u Senti, Vranju, Nišu, Surdulici, Pirotu, a od danas kreće u distribuciju širom švajcarske. Producenti najavljuju da će ovaj film biti i na repertoaru bioskopa u Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Švedskoj, Francuskoj.

 

Od ministra do Gradonačelnika

Na premijeri u Sava centru bile su i brojne poznate ličnosti: Srdjan, Dijana i Marko Djoković, ministar Ivica Dačić sa sinom Lukom, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Milutin Mima Karadžić, Lepa Brena sa sinom Stefanom, Vladimir i Sara Grbić i mnogi drugi.

U nastavku Zone i Mane sreću se sa različitim životim problemima – nemogućnost da dobiju dete, njena ljubomora na Kalinu koja ne krije da je i dalje zaljubljena u Maneta, iako je udata i ima dete... Mane koji se nalazi na životnom raskršću i priznanje Hadži Zamfira da nikada nije bilo lako sa Zonom. Kroz film, reditelj Radivojević dotakao se mnogih problema s kojima se sreću i današnji mladi bračni parovi, bol i tuga su isti i onda i sada...

Ali, ljubav na kraju pobedjuje sve nedaće – poruka je samog filma, i romantika koja, čini se, nedostaje u savremenom svetu. Zato reditelj filmom kao da podseća publiku šta to beše ljubav i poručuje da ne treba odustajati, jer i Zone je na kraju dobila ono što je očajnički želela. U filmu igra plejada najpoznatijih glumaca – Milan Lane Gutović, Gorica Popović, Nikola Ristanovski, Tanja Bošković, Ljiljana Dragutinović, Milan Kalinić, Ivan Bekjarev, Nela Mihailović, Milena Vasić... Muziku za film komponovao je Aleksandar Sedlar.

 

POLITIKA Nastavak ”Zone Zamfirove” videlo više od 120.000 gledalaca

Ivan Arandjelović

Novi domaći film “Zona Zamfirova drugi deo“ u režiji Juga Radivojevića za 12 dana, koliko se prikazuje u domaćim i stranim bioskopima, videlo je više od 120.000 gledalaca, saopštio je distributer “Art vista“.

Petnaest godina nakon što je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu, u režiji Zdravka šotre, snimljen je nastavak koji prati bračni život čuvenog para, dve godine nakon venčanja. Posle Katarine Radivojević i Vojina ćetkovića, koji su tumačili likove Zone i Maneta u filmu koji je videlo 1,1 milion gledalaca, junake u nastavku ove ljubavne priče odigrali su Brankica Sebastijanović i Milan Vasić.

 

KURIR Vratila se zone! Premijera drugog dela Zone Zamfirove oduševila publiku

Večeras je na oduševljenje publike, premijerno prikazan drugi deo legendarnog filma “Zona Zamfirova“.

Zvezde novog ostvarenja su se potrudile da pokažu svoje najbolje izdanje, a crveni tepih je bujao od elegancije, ali i ukusnog seksepila.

Publika je dugim aplauzom pozdravila zaključak drugog poglavlja lepe Nišlijke, a vreme će pokazati da li će se ovo ostvarenje približiti legendarnom statusu prethodnog filma koji je svakako ušao u anale srpske kinematografije.

 

ALO Kulture nema jer nema ni para

Lepa Brena, zvezda narodne muzike, kaže da se raduje dobrim filmovima kakvi su se radili nekada, ali da žali što takvih ostvarenja više nema. Ona je oduševljena nastavkom filma “Zona Zamfirova“, na čijoj se premijeri pojavila u velikom stilu, a na afterpartiju čak i zapevala. “Nisam čula utiske o filmu, ali čim su mi rekli da se radi drugi deo, bila sam oduševljena. Naročito jer je na čelu Jug Radivojević. Ja sam ljubitelj domaće kinematografije i dobrih filmova. Ovo je vid duhovne kulture koja je u zapećku zbog teških ekonomskih problema. Volela bih kada bi se vratilo vreme da se ulaže u kulturne vrednosti, a ‘Zona’ nije film kratkog daha i nije jeftino i komercijalno štivo, već predstavlja pravu umetničku vrednost“, kaže Brena i dodaje da joj ne smeta što je druga glumačka postava u odnosu na prvi deo i što je nastavak uradjen 15 godina kasnije.

“Mislim da će nova glumačka ekipa dati novi pečat. Ja sam bila oduševljena Šotrinim delom, a za ovo vredi čekati u redu da ga vidimo na platnu, a ne da ga gledamo sa piratskih diskova“, objašnjava pevačica, koja je ujedno prošetala i novu frizuru.

 

 

 

 

 

Život je bajka! Ljubav izmedju Zone Zamfirove, čorbadžijske ćerke, i kujundžije Maneta posle niza peripetija pobedila je klasne razlike, dotad nepremostive u patrijarhalnom Nišu. A posle svadbe – stišaše se ogovaranja, a Zona i Mane uživaju u svom braku ispunjenom ljubavlju i strašću. Ali... čaršija, uvek spremna da pomogne da se sve zakomplikuje, ne skida oči sa Zone, lepše i srećnije nego ikada, i Maneta koji uživa u čarima braka sa voljenom ženom, istovremeno svojim talentom i radom od kujundžije postajući sve bolji i cenjeniji juvelir. Ljubomora i zavist, podgrejane čaršijskim ogovaranjima, stavljaju na iskušenje Zonin i Manetov dotad savršen brak. Kao u bajci, protagonisti se suočavaju sa nizom prepreka koje moraju da savladaju i antagonistima koje moraju da pobede da bi ostvarili svoje emocionalne i materijalne ciljeve, a oni se čas dopunjuju čas sukobljavaju dovodeći naše junake u niz dramatičnih situacija sa neizvesnim raspletom. A kad se nešto zakuvava, svaka iskra doprinosi ključanju, a u čaršiji ima mnogo likova koji potpiruju ili smiruju vatru ili, prosto, na svoj način, poput “mirodjije,“ začine ono što će se zakuvati.

 

 

 

 

 

Redakcija || Reklame || Arhiva || Pretplata || Galerija || Linkovi || Kontakt

sva prava zadržana © Serbian Mirror

design by KompArt