IZDVAJAMO

REČ UREDNIKA

Pretplata

Iz redakcije

Sabor trubača u Guči

Foto galerija


SRB INFO

 

ČESTITAMO


 

 

 

IZ REDAKCIJE

Slavica Petrović, Glavni i odgovorni urednik

SERBIAN MIRROR - OGLEDALO

 

 

“ŠTO GOD TKAŠ, VEZUJ KONCE ZA NEBO.”


* * *  “Dar govora (reči) je izvanredan dar. Daj da taj dar mogu ljubazno koristiti. Neka budem spor na oštre reči koje ranjavaju, reči izgovorene u ljutnji.”

 

                                          Vladika Nikolaj Velimirović

* * *

 

 

 

 

 

 

REČ UREDNIKA

 

 

Poštovani prijatelji, čitaoci “Srpskog Ogledala”,

 

 

Nekako pred sam završetak ovog našeg svečanog izdanja “Ogledala“, završiše se i izbori u našoj Srbijici. Ja inače nisam neko ko voli da priča o politici i skoro nikada ne komentarišem, ali ovog puta stvarno neću moći da se uzdržim. Jer, nešto je trulo u državi našoj!

 

Ne mogu da ne primetim da moja zemlja nikada nije izgledala tužnije i sumornije. Ne mogu da ne primetim da nikada nisam videla toliko uplašenih, zabrinutih i namrgodjenih ljudi na ulicama. Da nikada više mladih intelektualaca nije izašlo iz Srbije. I mogla bih ja tu da navodim činjenice do sutra, ali nemam toliko mesta u ovoj rubrici, moraću da skratim.

 

Pa se pitam: ko je onda glasao za Vučića, Vučića i opet Vučića?

 

I da li je taj silni narod glasao? Je li to taj narod koji nesrećan hoda ulicama i koji umesto u vojsku prati svoju školovanu decu u druge države? Jesu li to penzioneri glasali, koji jedu hranu iz kontejnera i prose na ulicama? Ako su oni glasali, ako je njima lepo, onda ja povlačim moj komentar.

 

Evo samo nekih od komentara koje sada čitam na društvenim mrežama:

”Nisu mladi i obrazovani bojkotovali izbore, već ih je ogroman broj u inostranstvu, gde neretko nelegalno borave. Nemaju ni srpske dokumente, jer nam je država tako dobro organizovana da ni stalno stanovništvo još nije dobilo zdravstvene knjižice, a kamoli dijaspora izvode iz matičnih knjiga. Da ne pominjemo da je sistemski sve uradjeno da gradjani naše zemlje u inostranstvu u što manjem broju izadju na izbore. A i taj procenat dijasporaca koji je glasao, prešavši stotine i hiljade kilometara zbog udaljenosti DK predstavništava, uglavnom je podržao opoziciju. Tačno je, veoma ih je malo, ali to je uzorak onih koji su iz ovog ludila uspeli da se spasu. Tek kada su prošli granicu, videli su u kakvom su kotlu bili.”

 

“Je l’ ovo znači da je svima dobro ili šta...?”

 

“Izadjite da glasate, ovo je i vaša zemlja, nemojte mu je prepustiti tek tako. Neka on pakuje kofere, nemojte vi!”

 

RTS: “Glasanje za sada protiče uglavnom u skladu sa zakonom...

“ Ne razumem šta znači “uglavnom“?!?

 

“Mladi u Srbiji ne žele da se bave politikom, ali se ona bavi njima i igra se njihovim životima. Sputava ih, ograničava, ponižava, degradira i tera van zemlje, dok se korov uzgaja i svakodnevno brižljivo zaliva.”

 

Proteste na ulicama gradova u Srbiji, koji su u toku već nekoliko dana, neću komentarisati, pogledajte ih sami na internetu. I sad se pitam ko je ovde lud da poveruje u sabiranje glasova? Mi ili narod u Srbijici našoj maloj?

 

Umesto da se radujemo dolazećem prazniku Hristovog Rodjenja, mi ćemo jadikovati nad našom siromašnom državicom, nad našim nezadovoljnim narodom. Ali, onda pomislih, pa možda ja i nisam u pravu. Možda moj narod nije jadan, tužan i poražen, možda mu je lepo, ako su stvarno glasali onako kako je objavljeno. Možda mi se sve samo učinilo, a čini mi se već nekoliko godina zaredom.

 

Poštovani čitaoci, neka vam Hristovo Vaskrsenje donese sve blagodati i ne zaboravite naš moto i reči Sv. vladike Nikolaja:

“ŠTO GOD TKAŠ, VEZUJ KONCE ZA NEBO.”

Neka vas dragi Bog čuva i u zdravlju, slozi i radosti dočekajte naš najradosniji praznik.

 

HRISTOS VOSKRESE!

 

Iskreno vaša, Slavica Petrović sa redakcijom

 

 

 

Naša adresa je dobro poznata ogledalo@gmail.com, www.serbianmirror.com.

 

 

 

Srdačno vaša,

Slavica Petrović,

glavni i odgovorni urednik

 

 

Redakcija || Reklame || Arhiva || Pretplata || Galerija || Linkovi || Kontakt

sva prava zadržana © Serbian Mirror

design by KompArt